Vijesti

Bratimljenje opština iz RS i sa Kosova

BEOGRAD - U srpskoj opštini Zvečan na Kosovu i Metohiji danas će biti organizovano bratimljenje opština Kalinovik, Mrkonjić Grad i Petrovo iz Republike Srpske sa opštinama Zvečan, Zubin Potok i Kosovska Mitrovica.

Ovo je prvo pojedinačno bratimljenje opština, nakon što je u martu u Zubinom Potoku potpisana Povelja o bratimljenju, kojom se na buduću saradnju obavezalo 19 gradova i opština iz Republike Srpske i 25 srpskih opština sa Kosova i Metohije, rečeno je Srni u Kancelariji za Kosovo i Metohiju pri Vladi Srbije.

Svečanoj ceremoniji danas u Radničkom domu "Trepča" prisustvovaće direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Aleksandar Vulin i predstavnici Srpske pravoslavne crkve, načelnici opština, a očekuju se i načelnici opština iz Republike Srpske.

Vulin će prethodno prisustvovati proslavi Dana prištinskog Univerziteta sa privremenim sjedištem u Kosovskoj Mitrovici, na kojoj će mu biti uručena Vidovdanska povelja.

On će sutra prisustvovati liturgiji povodom Vidovdana u manastiru Visoki Dečani na Kosovu i Metohiji, sa početkom u 9.00 časova, saopšteno je iz Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

(Srna/Frontal)

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog