Vijesti

Radojičić: Nema "trzavica" u odnosima SNSD-a i SP-a

Predsjednik Narodne skupštine Republike Igor Radojičić izjavio je da zbog različitog glasanja o izmjenama Zakona o šumama Republike Srpske nema trzavica u odnosima SNSD-a i SP.

"Svaka partija ima pravo da u parlamentu Srpske da mišljenje o svim zakonima. Uzajamno poštujemo mišljenja, a Zakon o šumama je prošao", rekao je danas novinarima u Banjaluci Radojičić, koji je i potpredsjednik SNSD-a.

Šef kluba poslanika SP-PUP u parlamentu Srpske Saša Čudić rekao je da tri od četiri poslanika ovog kluba nisu podržali Zakon o šumama, dok je Zakon podržao poslanik PUP-a Ilija Stevančević.

"Nismo mogli pronaći rješenja za izdvajanje procenta naknade za lokalne zajednice i što je bivši direktor JP `Šume Srpske` Jakov Galić bio inicijator promjena visine naknada“, rekao je Čudić novinarima.

Čudić je zaključio da zbog ovog zakona u ovom momentu ne može biti dovedeno u pitanje funkcionisanje koalicije SNSD-a i SP-a.

Narodna skupština Republike Srpske usvojila je danas Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o šumama Republike Srpske, kojim je predviđeno da naknade lokalnim zajednicama budu 10 odsto.

"Smanjenje nadoknade za razvoj nerazvijenih dijelova opštine sa 10 na pet odsto finansijskih sredstava ostvarenih prodajom šumskih drvnih sortimenata predstavljalo bi preveliki finansijski udar na veliki dio lokalnih zajednica u Republici Srpskoj i ozbiljno bi doveo u pitanje njihovo funkcionisanje", navodi se u obrazloženju ovog zakona.

(Srna/Frontal)

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog