Vijesti

Andrićgrad – Dvije godine gradnje (VIDEO)

Danas se obilježava dvije godine od početka izgradnje Andrićgrada. Tim povodom danas će biti otvoren Andrićev institut, zgrada uprave preduzeća „Hidroelektrane na Drini“, a vladika zahumsko-hercegovački Grigorije služio je jutros prvu liturgiju u novoizgrađenom hramu Svetog velikomučenika kneza Lazara i Svetih srpskih junaka.

 

Za samo dvije godine  od livade je narastao grad. Bageri su počeli radove uz „Karminu Buranu“, a večeras će se oko 3000 zvanica i gostiju diviti Andrićgradu uz muziku domaćina, Emira Kusturice, i njegovog No Smoking orkestra.

Velikim naporima svih koji rade na ovoj građevini postignuto je gotovo nemoguće.

„Mi danas otvaramo drugi dio Andrićgrada na kojem se nalaze crkva svetog Kneza Lazara, zatim hotel i upravna zgrada Hidroelektrana. Upravna zgrada će biti završena a hotel će biti završen do nove godine. Crkva je spolja završena, a pošto će se unutra raditi mozaici ne možemo da kažemo kada će to biti gotovo. Sutra se otvara i Andrićev institut, a za 20 časova biće održan koncert Emira Kusturice i No smokin orkestra“, izjavio je za Frontal Jovica Gigović iz menadžmenta Andrićgrada.

Prema njegovim riječim nema stajanja na gradilištu.

„Proteklih sedma dana radi se i dan i noć, a samo ove godine pod krov je stavljeno 10.000 kvadratnih metara prostora.

(Frontal)

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog