Vijesti

Dodik: Sarajevo je za mene inostranstvo i građani u tom gradu mogu da rade šta hoće

BANJALUKA - Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je da je za njega Sarajevo inostranstvo i da građani u tom gradu mogu da izlaze i rade šta god hoće, jer to Republiku Srpsku ni malo ne obavezuje.

"Za nas su protesti važni samo u jednom elementu, a to je da je nedopustivo da ljudi izađu i blokiraju institucije i traže da se pod tom blokadom donose odluke. To je nedopustivo. Njihovo okupljanje može da traje i vijekovima, ali ne mogu računati da će predstavnici Republike Srpske da rade u takvoj atmosferi", rekao je Dodik novinarima u Banjaluci.

Komentarišući za sutra najavljene proteste ispred zgrade zajedničkih institucija BiH u Sarajevu, predsjednik Dodik je rekao da jedinstveni matični broj nije problem Republike Srpske, jer je Vlada Srpske to pitanje riješila donošenjem uredbe.

Neformalne grupe građana "JMBG za sve" saopštila je da će sutra organizovate demonstracije ispred zgrade zajedničkih institucija BiH u Sarajevu gdje će parlamentarcima simbolično poručiti da su "dobili otkaz zbog svog nerada i neusvajanja zakona o jedinstvenom matičnom broju".

(Srna/Frontal)

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog