Vijesti

JMBG za sve - Juli je mjesec za odgodu plaćanja svih računa, kazni i dažbina

Grupa aktivista okupljena pod imenom "JMBG za sve!" poziva građane i građanke BiH da danas u 10.00 sati izađu na proteste ispred Parlamenta BiH, ali i širom BiH te na taj način podrže akciju "Otkaz".

U saopštenju za javnost pristiglom iz ove grupe, pojašnjavaju da je "Otkaz" akcija masovne solidarnosti među građanima i građankama, javlja Fena.

Istaknuto je da su im građani dali vrijeme, prostor, razumijevanje te da su pokušali da ih natjeraju da rade posao za koji ih plaćaju.

"Uzvratili su ignorisanjem problema, lažima i zastrašivanjem. Zaslužili su otkaz. Izađite. Ponedjeljak je neradni dan. Ponedjeljak je dan neplaćanja", ne kupujte i ne trošite ništa, ne punite budžete.

Juli je mjesec za odgodu plaćanja svih računa, kazni i dažbina.

Odgodite plaćanje računa do krajnjeg zakonom predviđenog roka. Zapamtite ih sada, uskratite im priliku da ponovno sjede u udobnim foteljama i primaju plate za nerad. Najveće plate, u najsiromašnijoj zemlji Evrope. Imamo demokratsko pravo na građansku neposlušnost. Imamo pravo tražiti da opravdaju povjerenje i novac koji svi mi dajemo. Imamo pravo na dostojanstven život. Naši principi su hrabrost, humanizam i nenasilje. Parlamentarci su dokazali da ih vode suprotni principi. Zato izađite i dajte im OTKAZ - navedeno je u saopćenju.

(RadioSarajevo.ba/Frontal)

Komentari
Twitter
Anketa

Da li podržavate ideju da se Dan Republike Srpske umjesto 9. januara slavi 15. februara?

Rezultati ankete
Blog