Vijesti

NSRS - Pred poslanicima izvještaj o radu RTRS-a

Poslanici Narodne skupštine Republike Srpske nastavili su redovnu sjednicu razmatranjem Nacrta Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o notarima .

Ovim aktom uređuje se organizacija, ovlaštenja, način rada, notarski ispit kao i druga pitanja od značaja za rad notara RS.Ove izmjene predviđaju da notari mogu raditi do navršenih 70 godina života umjesto dosadašnjih 65.

Takođe, propisuje da ako se notaru u toku dvije poslovne godine dva puta izrekne disciplinska novčana kazna ili disciplinska kazna privremenog oduzimanja prava na obavljanje službe notara i jedna novčana kazna, resorni ministar može da razriješi dužnosti notara, naglasila je obrazloženju ministarka pravde Gorana Zlatković.

U raspravi poslanik SDP-a, Slobodan Popović naglašava da je potrebna stručna rasprava o Nacrtu ovog Zakona. Za poslanika NDP-a, Vojislava Gligića bespotrebno je produžavanje rada notara do 70 godina starosti. U završnoj riječi ministrka Zlatković je navela da Vlada prihvata da se sprovede stručna rasprava.

Poslanici su rasprvljali i o Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o besplatnoj pravnoj pomoći.

Na dnevnom redu današnje sjednice je i Izvještaj Radio televizije RS o poslovanju za 2012. godinu i Plan rada za 2013. godinu. U izvještaju se navodi da je RTRS jedina u regionu koja devetu godinu posluje pozitivno, da se plate redovno isplaćaju. I u prošloj godini RTRS je raznovrsnim i vjerodostojnim informacijama istinito informisala javnost o političkim, privrednim, socijalnim, zdravstvenim, kulturnim i drugim događajima. U prošloj godini u potpunosti je integrisana RTRS, preseljenjem televizije u zajednički objekat. U prošloj godini ostavareni su prihodi od 22 miliona 30 hiljada maraka, a rashodi su iznosili 22 miliona 20 hiljada. Kada je riječ o planu za ovu godinu, koji je urađen na osnovu procjene ostvarenja iz prošle godine, planirani su prihodi u iznosu od 20 miliona 821 hiljadu, a rashodi na 20 miliona 818 hiljada maraka.

(RTRS.tv/Frontal)

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog