Vijesti

Mirni JMBG protesti u Sarajevu: Počinje građanski neposluh

SARAJEVO - Na Trgu ispred zgrade institucija BiH u Sarajevu nekoliko hiljada građana okupilo se danas na mirne proteste na kojima žele izraziti nezadovoljstvo što vlasti nisu donijele izmjene Zakona o jedinstvenom matičnom broju građana (JMBG) do 30. juna, do kada su građani postavili rok tokom ranijih protesta.

Kako je javio portal radiosarajevo.ba na trgu su se okupili studenti i penzioneri, vojnici nekad zaraćenih strana - veterani rata, rudari, i građani Sarajeva, Zenice, Tuzle. Mostara, Prijedora, Živinica, Zagreba, Banje Luke...

Takođe navode i da od sutra nema više "kafe ispred Parlamenta, koja se održavala od 5. juna svaki dan u 11.55. Naredni mjesec dana aktivan će biti 'građanski neposluh', a sve dalje aktivnosti - ako Parlament ne odgovori u roku od mjesec dana - biće najavljene na stranici JMBG.org i putem društvenih medija.  

Soabraćaj je blokiran budući da su okupljeni se razmjestili i po ulicama, mediji prenose i da je atmosfera opuštena, da se igra i odbojka, i sluša muzika sa razglasa. I da je prisutna mali broj policajaca.

(Frontal)

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog