Vijesti

Vozio se prema Zagrebu sa eksplozivom u autu na proslavu povodom ulaska Hrvatske u EU

Zagreb - Uoči svečane proslave ulaska Hrvatske u EU, policija je u autobusu iѕ BiH pronašla 12 automatskih pušaka i uhapsila je muškarca sa TNT-om, prenosi Novi list.

Muškarac sa TNT-om, koji je uhapšen u automobilu na putu prema Zagrebu, od ranije je poznat policiji.

Zbog posjedovanja eksploziva uhapšen je 44-godišnji Kubanac s hrvatskim pasošem Amairy Rizo Gonzales.

Policija ga je, kako doznajemo, zatekla na području Zlatara još u subotu u poslijepodnevnim časovima.

U rutinskoj kontroli automobilima kod Gonzalesa je pronađena manja količina eksploziva.

Odmah je uhapšen i priveden u sjedište zagorske krim-policije, a nakon što mu je automobil detaljno pregledan predat je tužilaštvu.

Opštinsko državno odvjetništvo u Zlataru zatražilo je od sudije Županijskog suda u Zagrebu određivanje pritvora za Gonzalesa zaključivši kako bi mogao ometati istragu i eventualno ponoviti krivično djelo što mu je stavljeno na teret.

Prema prijavi odgovaraće za nezakonito posjedovanje oružja i eksplozivnih materija.

U nastavku postupka trebalo bi biti razjašnjeno od koga je, na koji način i zašto Gonzales nabavio eksploziv i zašto ga je držao u automobilu kojim se vozio po Krapinsko-zagorskoj županiji.

Gonzales je s rodne Kube u Hrvatsku doselio još 1997. godine.

Tri godine kasnije čak se okrenuo ovdašnjoj politici kandidujući se na izborima na listi za dijasporu Hrvatskog saveza zelenih.

U međuvremenu se bavio borilačkim sportovima – kickboksingom, šorinji-kempom, te MMA borbama.

Iako je godinama živio u Hrvatskoj želio je pronaći novi posao u Velikoj Britaniji.

Ministar unutrašnjih poslova Hrvatske Ranko Ostojić potvrdio je da je bilo bezbjednosnih ugrožavanja, ali da je sve prošlo bez incidenata.

Bilo je za policiju posla i to ozbiljnog, ali sve su uspjeli spriječiti na vrijeme tako da je to još jedan dodatan uspjeh - rekao Ostojić.

On nije želio da govori o detaljima ovog slučaja i najavio da će o tome više riječi biti na današnjoj konferenciji za novinare.

Direktorat policije Hrvatske najavio je za danas konferenciju za novinare na kojoj će predstaviti rezultate rada u proteklih nekoliko dana na obezbjeđivanju proslave ulaska Hrvatske u EU.

Osim Ostojića, na konferenciji će govoriti direktor policije Vlado Dominić, njegov zamjenik Dražen Vitez, načelnik Kancelarije za posebne poslove bezbjednosti Željko Renić, te načelnik Uprave kriminalističke policije Vitomir Bijelić.

(Glas Srpske/Frontal)

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog