Vijesti

Dodik: Republici Srpskoj danas treba pozitivna energija

BIJELJINA - Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je danas u Bijeljini da pozitivna energija i zajednički uspjesi, kao što je izgradnja nove bolnice u Bijeljini, jačaju Republiku.

"Moramo se okupiti u ovom teškom vremenu, moramo se razumjeti i biti solidarni, moramo vjerovati jedni drugima i moramo biti zajedno, jer Republici Srpskoj danas treba pozitivna energija, okupljanje i da se u njoj zajednički proslavljaju svi uspjesi“, rekao je Dodik na svečanoj ceremoniji otvaranja opšte bolnice.

On je dodao da Semberija ima strateški značaj za Srpsku i da je i projektom izgradnje nove bolnice, vrijedne 82 miliona maraka, pokazano da se u Bijeljinu ulaže i da se vlast Republike Srpske prema ovom gradu ne ponaša maćehinski.

Prema Dodikovim riječima, Vlada je u proteklih šest godina uložila u razne projekte u Bijeljini više od 300 miliona maraka.

"Ponosan sam i sretan što iza sebe ostavljamo još jedan objekat koji dokazuje da dajemo najbolje moguće od sebe, u vremenu u kojem se sve omalovažava. Ovo je zajedničko djelo svih nas i naš zajednički uspjeh", poručio je Dodik.

On je zahvalio direktoru i radnicima bolnice, kao i izvođaču radova austrijskoj kompaniji "Vamed" i Vladi Austrije, jer su, kako je rekao, imali povjerenja u vlast Republike Srpske i radili na projektu nove bolnice u Bijeljini čak i kada je novac za gradnju kasnio.

"Ovo je zajednički uspjeh svih i ovo ostaje naše zajedničko djelo, a radimo dalje za one koji su pozitivni i koji vide naše htijenje i sposobnost", naveo je predsjednik Srpske i poručio skepticima da će objekata i projekata poput ovog u Republici biti još.

Dodik je kao primjer naveo investiranje u rekonstrukciju Kliničkog centra, izgradnju autoputa, termoelektrane "Stanari" i izgradnju trećeg bloka Termoelektrane "Ugljevik".

"Investicije koje je ova vlast obezbijedila u Republici Srpskoj su po obimu i značaju možda najveće u regionu", zaključio je predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik.

U Bijeljini je danas svečano otvorena najsavremenija opšta bolnica u regionu, u čiju je izgradnju Vlada Republike Srpske uložila 36 miliona evra.

Svečanosti otvaranja nove bolnice prisustvovali su i predsjednik Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović, ministar zdravlja i socijalne zaštite Slobodan Stanić, ministar za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Srebrenka Golić i ministar prosvjete i kulture Goran Mutabdžija.

(Srna/Frontal)

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog