Vijesti

Sahranjen general Slavko Lisica (FOTO, VIDEO)

Na banjalučkom groblju "Sveti Pantelija" sahranjen je general Vojske Republike Srpske Slavko Lisica.

Uz prisustvo velikog broja građana, rodbine, priajtelja i saboraca od generala Lisice se oprostio general Manojlo Milovanović, bivši načelnik Glavnog štaba Vojske Republike Srpske.

Milovanović se prisjetio dugogodišnjeg prijateljstva sa Lisicom s kojim je zajedno odrastao u Lamincima kod Gradiške, pohađao vojne škole i na kraju zajedno se borio u Vojsci Republike Srpske.

Prema njegovim riječima Lisica je bio omiljen među vojskom i narodom jer se borio na dva fronta - protiv neprijatelja i protiv ratnih profitera.

General Milovanović je okupljenim u oproštajnom govoru ispričao anegdotu kada je pukovnik Lisica obukao uniformu vojnog policajca i na kontrolnom punktu zaustavio kamion natovaren građom. Kada je pitao vozača čija je građa, ovaj mu je rekao da vozi za pukovnika Lisicu i da se s njim svakodnevno druži.

"Građa je završila kod vojske koja ju je iskoristila da pravi rovove, a vozaču ne bih bio u koži", rekao je Milovanović.

Milovanović je napomenuo da je pukovnik Lisica svaki svoj izvještaj sa bojnog polja završavao rečenicom "Smrt neprijatelju i ratnim profiterima."

 

 

(Frontal)

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog