Vijesti

PDP: Dodik nije odgovorio ko je kriv

Članovi Partije demokratskog progresa smatraju da predsjednik RS Milorad Dodik nije odgovorio na pitanje PDP-a zašto je Republika Srpska kupila propalu i uništenu Balkan banku, čiji su prethodni vlasnici izvukli novac i napustili Republiku Srpsku.

"Još jednom podsjećamo da je ova banka svjesno uništena, milioni su izvučeni van Republike Srpske i mora se saznati ko je odgovoran, jer su cijelu stvar platili građani RS sa 30 miliona KM. Uvrede koje je juče iznio Dodik i njegova nervoza, koja se više ne može sakriti, samo ukazuju na to da je možda i on među onima koji su u ovom poslu imali ličnu korist", ističu u ovoj partiji.

Kako navode u saopštenju PDP poziva predsjednika RS Milorada Dodika da se javno založi da se kriminal i načini odlijevanja novca iz Balkan banke prethodnih godina detaljno istraže i da se konačno dobije odgovor na pitanje ko je iz institucija Republike Srpske odgovoran za propast ove banke.

"Imajući u vidu da su se sve plate budžetskim korisnicima mogle vratiti na prošlogodišnji nivo, počevši od 1. jula, da se novac usmjerio u budžet, umjesto u Balkan banku, smatramo da je neophodno da javnost dobije odgovore na pomenuta pitanja",dodaju u PDP-u.

(Frontal)

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog