Region

Napad Albanaca na Žandarmeriju

Pripadnici Žandarmerije sukobili su se sa naoružanim Albancima koji su krali šumu u ataru kuršumlijskog sela Borovac, na administrativnoj liniji s KiM.

Grupa Albanaca napala je iz automatskog oružja patrolu Žandarmerije na teritoriji Srbije u ataru kuršumlijskog sela Borovac. Po pripadnike Žandarmerije nije bilo posljedica, a prema informacijama Kosovske policijske službe ranjeno je šest lica albanske nacionalnosti, navode iz Žandarmerije Srbije.

"Oko 19 sati u neposrednoj blizini administrativne linije s Kosovom, u reonu sela Borovac, opština Kuršumlija, otvorena je vatra iz automatskog oružja iz dva pravca, od strane više lica, na patrolu Žandarmerije. Pripadnici Žandarmerije su adekvatno odgovorili na oružani napad i nema posljedica po njih", rekao je komandant Žandarmerije, i dodao, da su

"na mjestu događaja pronađen traktor sa drvima, motorne testere i dijelovi garderobe, a da su o događaju obaviješteni i oficiri za vezu Euleksa i Kfora".

Kosovska policija potvrdila je da se dogodio incident ne navodeći nikakve detalje, dok Ekspres prenosi da su četiri osobe prebačene u bolnicu.

Prema tvrdnjama mještana, naoružana grupa Albanaca prešla je administrativnu granicu i u ataru sela Borovac pokušala da ilegalno siječe šumu. Tom prilikom oni su napali pripadnike žandarmerije koji su se nalazili u blizini. Predsjednik MZ Merdare Časlav Milošević rekao je da je oružani sukob trajao oko pola sata. "Pucalo se kao da je rat. Iz više vrsta naoružanja. Pored jedinačne paljbe čula se i rafalna. Mještani su uznemireni i uplašeni", kaže Milošević.

U proteklih desetak dana ovo je treći oružani incident u ovom selu.

(RTRS/Frontal)

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog