Vijesti

Salmonela uzrok trovanja studenata u Banjaluci

Zdravstveno stanje 22 studenta koji se nalaze na liječenju na Klinici za infektivne bolesti u Kliničkom centru Banjaluka, je stabilno, a dosadašnjim analizama utvrđeno je da se radi o zarazi salmonelom.

Načelnica klinike za infektivne bolesti Univerzitetsko-kliničkog centra Banjaluka, Zdravka Kezić, potvrdila je da se na ovoj klinici nalaze 22 studenta oboljela od akutnog febrilnog gasroenternitisa, te da je kod tri pacijenta izolovana salmonela. Ona je rekla da se svi studenti osjećaju dobro i da se oporavljaju prema planu.

Studente u bolnici jutros je posjetio ministar prosvjete i kulture RS Goran Mutabdžija koji je naglasio da će istrajati da se pronađu odgovorni za trovanje hranom u Studentskom centru. Ministar je studentima obećao i vanredni ispitni rok u avgustu.

“Dogovorićemo se s rektoratom da studentima damo vanredni rok krajem avgusta ili početkom septembra kao kompenzaciju za propušteni ispitni rok.”

Milan Komljenović, direktor Studentskog centra "Nikola Tesla" Banjaluka, izjavio je da su četiri radnika za koje se sumnja da su odgovorni za trovanje hranom studenata u menzi Studentskog centra "Nikola Tesla" u Banjaluci suspendovani do okončanja disciplinskog postupka.

On je naveo da se zasad sumnja da je glavni uzrok trovanja studenata, piletina, koja je bila na meniju u petak. Međutim, kako ističe, indikativno je da je isti paket piletine korišten za jelo i u restoranu u kampusu, gdje nije bilo trovanja.

Јanko Vođević, jedan od studenata koji se otrovao hranom i koji trenutno leži u Kliničkom centru, kaže da studenti razmišljaju o tužbi protiv odgovornih u studentskoj menzi.

(RTRS/Frontal)

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog