Vijesti

Zajednička sjednica vlada Srpske i Srbije

Banjaluka – U Banjaluci će danas biti održana zajednička sjednica vlada Srpske i Srbije na kojoj će biti analizirani statusi svih započetih zajedničkih aktivnosti sa projekcijom kako će se u budućnosti dešavati ili njihova finalizacija ili započinjanje novih projekata, prenose agencije.

Biće razgovarano i o zajedničkim aktivnostima u vezi sa izgradnjom kraka gasovoda “Južni tok”, te o temama iz oblasti energetike, školstva, zdravstva, kao i o projektu “Podrinje”.

Biće razmatrane i ranije započete teme, kao što je državljanstvo, te ostale teme koje su se zajednički provodile u posljednjih sedam mjeseci.

Početak sjednice zakazan je za 13.00 časova u Administrativnom centru Vlade Republike Srpske u Banjaluci, a izjave su predviđene u 15.15 časova, saopšteno je iz Biroa Vlade Srpske za odnose s javnošću.

Prema protokolu, ministre iz Srbije u Banjaluci će u 11.00 časova dočekati ministri Srpske, nakon čega će se uputiti u kabinete ministara, gdje će biti održani bilateralni sastanci.

Predsjednik Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović će u 12.00 časova dočekati premijera Srbije Ivicu Dačića, nakon čega će u kabinetu premijera Srpske biti održan sastanak.

U 13 časova u konferencijskoj sali Administrativnog centra Vlade Republike Srpske predviđen je početak 4. zajedničke sjednica Vlade Srpske i Vlade Srbije.

U 15  časova u maloj sali na prvom spratu predviđeno je potpisivanje memoranduma o razumijevanju Vlade Srbije i Vlade Republike
Srpske o rješavanju imovinsko-pravnih odnosa između “Srbijagasa” i “Gas prometa” iz Istočnog Sarajeva, kao i memoranduma o saradnji dvije vlade radi jačanja veza matice i pripadnika dijaspore.

Potpisivanju memoraduma prisustvovaće premijeri Srpske i Srbije Željka Cvijanović i Ivica Dačić.

Treća zajednička sjednica dvije vlade održana je 2. oktobra prošle godine.

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik razgovaraće danas u Banjaluci sa predsjednikom Vlade Srbije Ivicom Dačićem.

Iz kabineta predsjednika Srpske najavljeno je da će sastanak biti održan u Palati Republike sa početkom u 11 časova.

(Glas Srpske/Frontal)

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog