Vijesti

Ministarstvo poljoprivrede: 49 miliona KM iznad budžeta za Agenciju za agrarna plaćanja sistemski problem

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske, utvrdilo je zadatke u cilju otklanjanja svih primjedbi koje su navedene u izvještaju Glavne službe za reviziju javnog sektora o reviziji zbirnih godišnjih finansijskih izvještaja Ministarstva za 2012.godinu, saopšteno je iz ovog ministarstva.

U saoštenju se navodi da su svi odgovorni u Ministarstvu, koji rade na poslovima za koje je Glavna služba za reviziju javnog sektora imala primjedbe, dobili zadatak da do kraja godine otklone nedostatke navedene u izvještaju. Isto je i sa upravnim organizacijama koje su u sastavu Ministarstva, a istovremeno se radi i na novoj organizaciji samog Ministarstva.

Međutim, kada je riječ o 49 miliona maraka koji su rezultat stvorenih obaveza Agencije za agrarna plaćanja iznad iznosa budžetom odobrenih sredstava, Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske, ne smatra da je to učinjeno bez odgovarajućih odluka, naredbi i pravilnika. Radi se o, kao što su naveli i u Glavnoj službi za reviziju javnog sektora, sistemskom problemu koji prevazilazi ingerencije Ministarstva“, navodi se u saopštenju,

Naglašavaju da su ova sredstva usmjerena u proizvodnju,odnosno, poljoprivrednim proizvođačima koji su ispunili uslove predviđene Pravilnikom o ostvarivanju novčanih podsticaja za razvoj poljoprivrede i sela. 

(Frontal)

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog