Vijesti

Normalizovano snadbdijevanje citostaticima u KC Banja Luka

Situacija sa snadbdijevanjem citostaticima Kliničkog centra Banjaluka je normalizovana, istakli su u Kliničkom centru Banja Luka.

Kako se navodi Zavod za medicinsko snadbdijevanje –Apoteka Kliničkog centra Banjaluka, od prošle sedmice raspolaže sa potrebnim i dovoljnim količinama citostatika i pratećih lijekova, koji se distribuišu na Kliniku za onkologiju, Odjel za dječiju hematoonkologiju Klinike za dječije bolesti i Kliniku za plućne bolesti Kliničkog centra Banjaluka. 

Svi onkološki pacijenti koji se liječe u Kliničkom centru Banjaluka, kao i onkološki pacijenti na biološkoj terapiji nesmetano primaju terapije u skladu sa predviđenim protokolima liječenja.

Prema riječima Dragana Stanojevića, načelnika Zavoda za medicinsko snadbdijevanje - Apoteka Kliničkog centra, citostatika i pratećih lijekova za liječenje onkoloških pacijenta ima u količinama koje su dovoljne do okončanja tenderske procedure i potpisivanja novog Okvirnog sporazuma za nabavku citostatika za period 2013-2015 za zdravstvene ustanove u RS, što bi trebalo da dugoročno riješi pitanje snadbdjevanja citostaticima Kliničkog centra Banjaluka, kao i ostalih zdravstvenih ustanova u Republici Srpskoj.

Rukovodstvo Kliničkog centra Banjaluka u stalnom je kontaktu sa predstavnicima Fonda zdravstvenog osiguranja Republike Srpske koji za Klinički centar Banjaluka provodi tenedersku proceduru za nabavku svih lijekova i ostalih medicinskih sredstava.

(Frontal)

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog