Vijesti

Jovičić: Istraga o prekomjernoj upotrebi sile u slučaju Vulić

BANJALUKA - Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Radislav Jovičić rekao je da Jedinica za profesionalne standarde provodi istragu o navodnoj prekomjernoj upotrebi sile u slučaju Vulić.

"Istraga je u toku. Jedinica za profesionalne standarde vrši svoj posao i kad završi istragu informaciju možete dobiti od načelnika Centra javne bezbjednosti Banjaluka", rekao je danas Jovičić novinarima u Banjaluci.

On je naveo da će rezultati istrage Jedinice za profesionalne standarde biti poznati sigurno u toku ove sedmice, te da ih ne treba požurivati.

"Da ih ne požurujemo neka kvalitetno urade svoj posao, rezultati će biti u toku sedmice sigurno", rekao je Jovičić.

Na pitanje da li će MUP Srpske podnijeti tužbu protiv Željka Vulića za napad na ovlašteno službeno lice, Jovičić je rekao da je to u nadležnosti načelnika Centra javne bezbjednosti Banjaluka.

"Kada se sve okolnosti ispitaju, procijeniće se da li treba i da li ima elemenata za podnošenje krivične prijave", kaže Jovičić.

Govoreći o desertifikovanim policajcima, Jovičić je naveo da nema govora o vraćanju u službu policajaca, koji su na bilo koji način prekršili bilo koju zakonsku odredbu.

"Zakon je tačno regulisao na koji način se može zasnovati radni odnos.Kada je riječ o desertifikovanim policajcima, naša obaveza je prema Savjetu bezbjednosti UN, da tim ljudima, koji nisu krivično presuđeni u bilo kom predmetu, omogućimo da mogu zasnovati radni odnos, odnosno vratiti se u MUP Srpske, ali prema tačno definisanim zakonskim procedurama“, precizirao je Jovičić.

On je rekao da je Zakon o prijemu u radni odnos jasno definisao te procedure i pod tim procedurama će se eventualno primiti neko iz reda desertifikovanih policajaca.

Jovičić kaže da u ovom trenutku ne zna koliko će u radni odnos biti primljeno desertifikovanih policijaca.

„Vidjećemo kad napravimo procjenu koliko imamo praznih radnih mjesta, raspisaćemo konkurs i ko će od njih zadovoljiti i te zakonske procedure i ljekarske preglede, toliko ćemo njih i vratiti u radni odnos“, zaključio je Jovičić.

On je odbio da komentariše zahtjeve pojedinih opozicionih stranaka za njegovu smjenu.

(Srna/Frontal)

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog