Vijesti

Sretan Bajram

Svim posjetiocima koji danas slave redakcija Frontala želi sretan Bajram!

U Banjaluci je jutros povodom Ramazanskog bajrama u džamiji Ferhadija, koja je u fazi obnove, klanjan bajram-namaz kojeg je predvodio muftija banjalučki Edhem Čamdžić. 

On je u vjerskoj poruci-hutbi poručio vjernicima da sa čvrstom vjerom u više tolerancije i dijaloga grade suživot na ovim prostorima, te da iz rječnika izbace sve što čini govor mržnje, jer to nagriza zdravu zajednicu.

Čamdžić je i pozvao Bošnjake da budu što bolji vjernici i da poštuju ljude pored sebe koji su druge vjere, nacije i kulture, kao i da poštuju zakone i propise zemlje u kojoj žive.

Banjalučki muftija je istakao da je BiH vijekovima bila podneblje gdje žive zajedno pripadnici različitih vjera i nacija, gdje žive i vjernici i agnostici i ateisti, dodajući da zbog tih činjenica treba stalno pozivati na suživot i dijalog.

Čamdžić je izrazio nadu da će naredne godine bajram-namaz biti klanjan u završenoj i obnovljenoj Ferhadiji.

Vjernici islamske vjeroispovijesti danas slave prvi dan Ramazanskog bajrama. Juče je završen tridesetodnevni ramazanski post, tokom kojeg su se vjernici uzdržavali od jela, pića, grešnih misli i djela, od izlaska do zalaska sunca.

(Srna/Frontal)

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog