Vijesti

Još jedan štrajk i prijetnja blokadom puteva

BANJALUKA - Sindikalna organizacija Centra za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje lica sa invaliditetom iz Banjaluke održala je danas jednočasovni štrajk upozorenja zbog neispunjavanja obaveza prema radnicima ovog centra.

Predsjednik Sindikalne organizacije ovog centra Zoran Stojanović rekao je da radnicima nije isplaćeno šest plata, da im nije uplaćeno 18 doprinosa, naknade za topli obrok za 18 mjeseci, kao i regres za ovu i prošlu godinu.

"Tražimo od Vlade Republike Srpske da ispoštuje sve preuzete obaveze kupovinom tadašnjeg Zavoda distrofičara, trajno nastavljanje osnovne djelatnosti, mogućnost proširenja djelatnosti uz angažovanje najmanje 58 zaposlenih, od kojih najmanje 36 lica sa invaliditetom, te trajno stambeno zbrinjavanje zatečenih invalida koji su stekli pravo na penziju", rekao je novinarima Stojanović.

On je istakao da se traži sanacija i adaptacija objekta i opreme Centra za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje lica sa invaliditetom.

"U više navrata smo se obraćali našoj Upravi, Nadzornom odboru i Vladi Republike Srpske, ali nam problemi nisu riješeni. Ovu situaciju ne možemo više da izdržimo, jer smo na ivici egzistencije", rekao je Stojanović.

On je napomenuo da su odnosi sa rukovodstvom Centra loši i da će, ako ne bude razumijevanja za njihove zahtjeve, stupiti u generalni štrajk, ne isključujući i štrajk glađu i blokadu puteva.

(Srna/Frontal)

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog