Region

Uhapšen Crnogorac zbog prijetnji poslaniku

PODGORICA - Crnogorska policija uhapsila je danas Podgoričanina čiji su inicijali Z.N. /63/ zbog sumnje da je prijetio poslaniku Demokratskog fronta u Skupštini Crne Gore Goranu Daniloviću. Iz crnogorske Uprave policije saopšteno je da se Z.N. tereti za krivično djelo ugrožavanje sigurnosti.



Danilović je juče podnio pisanu prijavu u kojoj je napisao da je primio dva poziva na mobilni telefon sa nepoznatog broja i da mu je nepoznata muška osoba u tim razgovorima upućivala prijetnje.

Prijetnje su, kako je pojašnjeno, vezane za komentare koje je Danilović prethodno postavio na svoj "Fejsbuk" profil u vezi sa rušenjem starog objekta hotela Crna Gora.

"Policija je odmah postupila po prijavi poslanika i o događaju obavijestila osnovnog državnog tužioca u Podgorici, po čijem su nalogu i odobrenju preduzete policijske mjere i radnje, na osnovu kojih je Z.N. identifikovan i lišen slobode u kratkom roku", navodi se u saopštenju.

Kod Z.N. je pronađen i oduzet mobilni telefon sa SIM karticom, sa kojeg je, kako se sumnja, uputio prijetnje Daniloviću.

Nakon kriminalističke obrade osumnjičeni je večeras, uz krivičnu prijavu, predat nadležnom tužiocu zbog osnovane sumnje da je počinio ovo krivično djelo.

(Srna/Frontal)

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog