Region

Guzenbauer novi savjetnik Vučića

Nekadašnji kancelar Austrije Alfred Guzenbauer blizu je odluke da prihvati ponudu da bude savjetnik prvog potpredsjednika Vlade Aleksandra Vučića - saznaju „Novosti“.

izvor: Novosti/Frontal 

Prema dobro obaviještenim izvorima ovih novina, Vučić je u nekoliko navrata razgovarao sa poznatim liderom austrijskih socijaldemokrata i velike su šanse da prihvati angažman u Vladi Srbije.

Kako prenose ti izvori, Guzenbauer bi srpskog premijera trebalo da savjetuje u oblasti politike, ekonomije i evrointegracija. On ima veliko iskustvo, naročito na ovom posljednjem pomenutom polju, ali i značajne kontakte u svijetu diplomatije u vrijeme dok je kormilario bečkom administarcijom.

Vučić je u utorak potvrdio da će u rekonstruisanoj vladi biti mjesta i za mnoga značajna imena iz cijelog svijeta. On je nagovjestio da će na savjetničkim pozicijama biti stručnjaci iz oblasti finansija, privrede, poljoprivrede, politike i evropskih integracija:

- Među eskspertima u Vladi biće i doskorašnji premijeri najvažnijih evropskih zemalja, a pojedini će biti i moji savjetnici, što su sa zadovoljstvom prihvatili.

Prema riječima prvog potpredsjednika, sva personalna rješenja znaće se do petka ili subote, poslije čega u nedjelju slijedi sjednica Predsjedništva i GO SNS. A, rasprava u parlamentu predviđena je za ponedjeljak:

- Radimo svakim danom na programu i sa novim ministrom finansija, u skladu sa visokim ciljevima, da Srbija ekonomski bude mnogo jača nego danas.

Vučić je potvrdio i da je sadašnji šef BIA Nebojša Rodić kandidat sa ministra odbrane i odbacio spekulacije da će njegov savjetnik Siniša Mali preuzeti resor privrede:

- Rodić je dobro radio svoj posao, tri puta je smanjen broj mjera koji je primjenjivan, a pokazana je dvaput veća efikasnost u sprovođenju postupka do kraja i donošenju rezultata. On je čovjek koji nijednog trenutka nije ništa zloupotrijebio i mislim da cijela Srbija može da bude zadovoljna njegovom marljivošću, poštenjem i načinom na koji je obavljao posao.

Istovremeno, premijer Ivica Dačić odbacio je u utorak spekulacije u javnosti da među socijalistima postoje problemi, izazvani rekonstrukcijom Vlade:

- Nema nikakvih problema u unutrašnjem funkcionisanju SPS, niti postoji nejedinstvo, niti ljutnja da li je neko ministar ili nije. Sve je to normalan politički život.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog