Vijesti

Nervesu Ejupović majka vraća u Sarajevo - nemamo povjerenje u zagrebačke ljekare

Nevzeta Ejupović, majka teško oboljele Nervese Ejupović koja je na liječenju u Zagrebu, u razgovoru za Klix.ba je navela kako će još večeras izvesti svoju kćerku iz zagrebačke bolnice, zbog nepovjerenja prema tamošnjim doktorima, i vratiti se u Sarajevo.

izvor: Klix.ba/Frontal

Nevzeta nam je telefonom iz Zagreba poručila kako sumnja u ljekare u Klinici Rebro u Zagrebu, te poziva sve nadležne institucije i medije da joj pomognu da Nervesu smjesti na liječenje u Klinički centar Univerziteta u Sarajevu ili u Opštu bolnicu "Prim. dr. Abdulah Nakaš".

Kako piše ovaj portal, u Ministarstvu zdravstva FBiH trenutno razgovaraju sa ljekarima iz Klinike Rebro i prikupljaju informacije kako bi na pravi način mogli djelovati.

Nevzeta nam je kazala da su deseci prijatelja porodice Ejupović već kontaktirali dvije bolnice u Sarajevu sa zahtjevom da se Nervesa liječi kod njih, ali ona još uvijek nema informacija o tome šta je odlučeno.

"Čekam da mi daju povratnu informaciju, kako bih još večeras izvela svoju kćerku iz bolnice Rebro i vratila se u Sarajevo", rekla je Nevzeta.

Podsjetimo, studentica Ekonomskog fakulteta u Sarajevu Nervesa je u februaru prošle godine saznala da boluje od raka limfnih čvorova. Upustila se u bitku sa opakom bolešću te ju i savlada u septembru iste godine. Ipak, samo dva mjeseca kasnije, bolest se vratila, nakon čega je ponovo morala na liječenje, ovog puta u mnogo strožijim uslovima.

Na Klinici Rebro odbili su dati bilo kakve informacije o ovom slučaju, ističući da nisu u mogućnosti davati ikakve informacije o pacijentima. Rečeno je tek da se svi pacijenti liječe po standardima struke, te da rad ljekara nadziru ovlaštena tijela.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog