Vijesti

U Istočnom Sarajevu smanjen broj krivičnih dijela

SARAJEVO- Na području Centra javne bezbjednosti /CJB/ Istočno Sarajevo u proteklih osam mjeseci registrovana su 603 krivična djela, što je za 3,3 odsto manje nego u istom periodu prošle godine, rekla je portparol Centra Danka Tešić.

izvor: Srna/Frontal

Tešićeva je navela da je rasvijetljeno 168 krivičnih djela ili 58,54 odsto, a nadležnim tužilaštvima podnesena su 553 izvještaja o počinjenom krivičnom djelu protiv 557 lica.

"Sva teža krivična djela - dva ubistva, ubistvo u pokušaju i 11 izazivanja opšte opasnosti su rasvijetljena ili su počinioci bili poznati u trenutku izvršenja", naglasila je Tešićeva.

Ona je napomenula da se među najbolje rezultate Centra ubraja akcija "Park" koja je provedena u saradnji sa MUP-om Kantona Sarajevo na suzbijanju trgovine drogom.

Prema njenim riječima, u ovom slučaju nadležnim tužilaštvima podnesen je izvještaj o počinjenom krivičnom djelu protiv šest lica, od kojih je za pet određena mjera pritvora.

Tešićeva je naglasila da je u proteklih osam mjeseci javni red i mir narušen u 322 slučaja, što je za 11,5 odsto manje u odnosu na uporedni period.

"Stanje u ovoj oblasti je u kontinuitetu povoljno i pod kontrolom", rekla je Tešićeva.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog