Vijesti

Cvijanović: Važno na popisu stanovništva istaći državljanstvo Srpske

BANJALUKA - Predsjednik Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović ocijenila je da je veoma važno na popisu stanovništva istaći državljanstvo Srpske, te izraziti svoju vjersku i nacionalnu pripadnost.

izvor: Srna/Frontal

Ona je istakla da je popis, iako izuzetno važan, jer se provodi prvi put nakon rata, nažalost ispolitizovan, ali ne od Republike Srpske.

"Nažalost, vode se određene neprimjerene kampanje, kojih nema kada je riječ o Srpskoj. Pozivam građane da daju tačne podatke i budu aktivni učesnici tog procesa", rekla je Cvijanovićeva za Radio-televiziju Republike Srpske.

Ona je dodala da postoje određene indicije da ima manipulacija u vezi sa podacima, koje će morati da bude ispitane. "Ovaj popis bi trebalo da ima vjerodostojnu pozadinu", poručila je Cvijanovićeva.

Govoreći o značaju popisa, Cvijanovićeva je istakla da će se na osnovu dobijenih podataka moći planirati ekonomske, socijalne i razvojne politike.

"S druge strane, popis ima snažnu identifikacioni dimenziju. Važno je da ljudi izraze svoju vjersku, nacionalnu pripadnost, jezik, kao i da se popišu kao državljani Republike Srpske", navela je Cvijanovićeva.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog