Vijesti

Policija RS istražuje policajce

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Radislav Jovičić naložio je formiranje tima koji, navode u saopštenju, treba da ispita istinitost informacija koje su se u proteklom periodu pojavile u javnosti, a odnose se na zloupotrebu službenog položaja i ovlašćenja i činjenje drugih krivičnih djela od strane pojedinih policijskih službenika MUP-a RS.

izvor: Frontal

Ministar je naložio da članovi ovog Tima ispitaju da li je bilo odgovornosti policijskih službenika i ako jeste, da se hitno pokrenu postupci protiv njih, kao i da se ispita odgovornost onih koji ih do sada nisu procesuirali.

Novoformirani Tim koji vode načelnici Uprave kriminalističke policije i Jedinice za profesionalne standarde MUP-a RS treba da ministra izvjeste do kojih su saznanja došli u roku od 15 dana.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske poziva građane koji imaju saznanja o umješanosti pripadnika MUP-a RS u kriminalne radnje, da ih prijave pozivom na besplatnu telefonsku liniju 051/219-300 ili u najbližu policijsku stanicu, kako bi ti navodi bili provjereni, a odgovorni sankcionisani.

Dužnost policijskog službenika je da poštuje zakonske propise i pravila službe, kao i etički kodeks, a svako drugo ponašanje je neprihvatljivo.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog