Region

Nikolić u dvodnevnoj posjeti Rusiji

MOSKVA - Predsjednik Srbije Tomislav Nikolić boraviće danas i sutra u poseti Rusiji i u Moskvi će razgovarati sa ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom i učestvovati na rusko-srpskoj investicionoj konferenciji.

izvor: Tanjug/Frontal

Kako je najavljeno, dvojica predsjednika razgovaraće o bilateralnim odnosima Srbije i Rusije, napretku radova na gasovodu "Južni tok", ruskim ulaganjima u srpsku željeznicu i aktuelnim i potencijalnim investicijama u Srbiju, izvozu Srbije u Rusiju, kao i o aktuelnoj situaciji u svijetu.

Ovo će biti peti susret Nikolića i Putina, otkako je Nikolić pobjedio na izborima za predsjednika Srbije maja prošle godine.

Maja ove godine, za vrijeme njihovog bilateralnog susreta u Sočiju, potpisana je i Deklaracija o strateškom partnerstvu dvije zemlje.

Nikolić je, tokom njihovog posljednjeg susreta krajem jula ove godine u Kijevu na marginama obilježavanja 1025. godišnjice primanja hrišćanstva u Rusiji, naglasio da otvorenih pitanja u odnosima dvije zemlje nema.
"Sa predsjednikom Putinom sam razgovarao o svim pitanjima. Nijedno pitanje nije otvoreno - sva se realizuju, neka sporije, neka brže, ali mi imamo potpuno podršku i saglasnost Rusije da završimo posao koji smo započeli, ne samo u pregovorima sa insitucijama iz Prištine, već i na reformama u društvu", kazao je tada Nikolić.

Drugog dana posjete predsjednik Republik Srbije Tomislav Nikolić će učestvovati na rusko - srpskoj investicionoj konferenciji, u Moskvi na kojoj će više od 70 projekata iz različitih sektora privrede biti predstavljeno potencijalnim investitorima, navedeno je u saopštenju Pres službe predsjednika Nikolića.

Investicionu konferenciju organizuje Privredna komora Srbije u saradnji sa Trgovinsko-industrijskom komorom Ruske Federacije, a na skupu će biti predstavljeno više od 70 projekata iz Srbije, vrijednih gotovo sedam milijardi evra.

Prema najavama organizatora, projekti su uglavnom iz oblasti energetike, infrastrustrukture, agrara, industrije i turizma, a najznačajniji su oni iz energetskog sektora, čija je vrijednost 4,5 milijardi evra.

Dolazak je najavilo oko 100 ruskih kompanija, saopšteno je iz PKS.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog