Region

Patrijarh Irinej počasni građanin Zemuna

Poglavar Srpske pravoslavne crkve patrijarh Irinej proglašen počasnim građaninom Zemuna. Zahvaljujući na priznanju, patrijarh rekao ga svaka nagrada podstiče na dalji rad.

izvor: RTS

Priznanje je uručeno na svečanoj sjednici Skupštine opštine, održanoj povodom 5. novembra, praznika Zemuna - dana kada je Zemun oslobođen u Prvom svjetskom ratu 1918. godine.

Patrijarh je, zahvaljujući na priznanju, rekao da svaka nagrada veoma prija i podstiče na dalji rad.

"Grad Zemun je napredovao na svim poljima u posljednjih nekoliko godina i uspjeh neće izostati ako svi doprinesemo da naša otadžbina stane na duhovne, kulturne i privredne noge i dostigne nivoe na kojima smo bili", rekao je Patrijarh.

Irinej je Zemunu, Beogradu i cijelom srpskom narodu poželio da sačuvaju svoje ime, kulturu i veru i budu dostojni nasljednici svojih predaka.

Priznanje Zaslužni građanin Zemuna uručeno je tvorcu Karađorđeve šnicle Milovanu Mići Stojanoviću, glumcu Nenadu Jezdiću, pijanistkinji Ljiljani Arsenović, lekaru Vladimiru Špici i Milošu Peoviću za prosvetu.

Svečanosti su prisustvovali i predsjednik Srbije Tomislav Nikolić sa suprugom Dragicom, ministri u Vladi Srbije, poslanici i predstavnici diplomatskog kora.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog