Vijesti

Jovičić: Ni Dodik, ni Cvijanović, ni SNSD nisu tražili obustave istraga

BANJALUKA- Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Radislav Jovičić izjavio je da nikada predsjednik Srpske Milorad Dodik, ni premijer Željka Cvijanović, kao ni drugi visoki funkcioneri SNSD-a, nisu tražili od Ministarstva unutrašnjih poslova /MUP/ da zaustavi neku istragu.

izvor: Srna/Frontal

"To su lažne optužbe opozicije koje stvaraju sliku da je neko zaštićen", rekao je Jovičić.

Jovičić je za "Večernje novosti" naveo da je u toku formiranje tima Vlade Srpske za borbu protiv korupcije, koji bi mogao biti kompletiran za mjesec dana, dodavši da u tom timu moraju biti predstavnici tužilaštva, revizije, MUP-a, zdravstva i prosvjete, a da će se birati ugledni ljudi "bez mrlje u karijeri".

On je istakao da MUP Srpske sa kolegama iz regiona pokušava da otvori veliku regionalnu priču o privatizaciji imovine koja je ostala u bivšim republikama SFRJ, da bi se vidjelo ko je i na koji način privatizovao tu imovinu.

Jovičić je ponovio da je Fabrika glinice "Birač" najsloženija istraga koja je vođena u MUP-u, te da je u tome ostvarena saradnju sa Litvanijom i njihovom policijom i tužilaštvom, da bi se otkrile sve malverzacije u slučaju ove fabrike.

"Upravo pregledamo dokumentaciju prodaje glinice, koja se nalazi u 450 registratora. A to je samo dio", rekao je Jovičić.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog