Region

Srušio se vojni avion kod Mrčajevaca

Kako "Blic" saznaje, bombarder vojske Srbije se srušio kod Mrčajevaca. Avion je pao oko 12.30 časova između Mrčajevaca i Slatine, kod Čačka, potvrđeno je Tanjugu u Odeljenju za vanredne situacije Moravičkog okruga.

Izvor:Blic
Vojni avion tipa "Orao" koji je poleteo sa vojnog aerodroma u Lađevcima, srušio se danas nešto posle 12 sati u blizini Mrčajevaca. Prema saznanjima "Blica" pilot Ivan Pantić je uspeo da se katapultira. Načelnik sektora za vanredne situacije Dragiša Broćić kaže da je pilot dobro i da prilikom incidenta niko nije povređen.

Avion je pao oko 12.30 časova između Mrčajevaca i Slatine, kod Čačka, potvrđeno je "Blicu" u Odeljenju za vanredne situacije Moravičkog okruga.

Načelnik sektora Dragiša Broćić za "Blic" kaže da je avion pao u njivu na samo dvedesetak metara od jedne kuće. Prema svedočenju meštana pilot je na vreme uspeo da se katapultira nakon čega je avion počeo nekontrolisano da pada.

Vatrogasna ekipa je stigla na lice mesta oko jedan sat i zatekla avion koji gori. U njemu nije bio pilot. U krugu od nekoliko stotina metara od udara raspršeni du delovi aviona. Ima manjih oštećenja na krovovima stambenih i poljoprivrednih objekata a na jednoj kući su popucala i stakla - kaže Bročić.

On nije mogao sa sigurnošću da potvrdi da je reč o vojnom avionu tipa "Orao" jer je kako kaže u zatečenom stanju potpuno neprepoznatljiv. On međutim pretpostavlja da je ipak reč o tom tipu aviona.  Ono što je sigurno jeste da je u letelici bio samo jedan pilot.

On se uspešno katapultirao, otvorio mu se padobran, to su videli i meštani, i prizemljio se bez povreda - kaže Broćić.

Na lice mesta su stigli vojni istražni organi koji će raditi uviđaj.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog