Region

Vučić: Svima je potrebna normalna, pristojna Srbija sa zdravom ekonomijom

BEOGRAD - Prvi potpredsjednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić očekuje da Evropski parlament 6. decembra donese najpozitivniji izvještaj o napretku Beograda do sada i da međuvladina konferencija o Srbiji bude održana najkasnije u januaru.

izvor: Srna 

Nakon otvaranja konstitutivne sjednice parlamentarnog Odbora za stabilizaciju i pridruživanje, Vučić je rekao novinarima da je sasvim realno očekivati da Srbija bude sljedeća članica EU i naglasio da njeni građani to sa pravom očekuju.

"Želimo da dobijemo puno poštovanje i mislimo da su to građani Srbije zaslužili. Svima je potrebna normalna, pristojna Srbija sa zdravom ekonomijom. Mi nismo samo geografski u Evropi, već joj po svemu pripadamo", rekao je Vučić.

Govoreći o suđenju srpskom tajkunu Miroslavu Miškoviću, Vučić je naveo da očekuje da pravosudni organi profesionalno i efikasno okončaju ovaj proces.

On je ocijenio da bi bilo bolje da je Mišković novac koji je utrošio za angažovanje stranih advokata preusmjerio u izgradnju nekog obdaništa ili neke socijalne ustanove.

Vučić je potvrdio da će sjednica Vlade Srbije na kojoj će biti imenovan privremeni upravni organ za Beograd biti održana početkom naredne sedmice.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog