Vijesti

Rajčević: Za iznošenje neistinitih tvrdnji i vrijeđanje na internetu odgovorni i vlasnici portala

BANJALUKA - Direktor Agencije za informaciono društvo Republike Srpske Srđan Rajčević istakao je da su za iznošenje neistinitih tvrdnji i vrijeđanje na internetu odgovorni autori tih tekstova, ali i vlasnici portala.

izvor: Srna 

Rajčević je naglasio da će odjeljenje za informacionu bezbjednost, koje će djelovati u okviru ove agencije, doprinijeti povećanju bezbjednosti informacionih sistema republičkih organa, kao i organa jedinica lokalne samouprave.

"To će doprinijeti i povećanju bezbjednosti informacionih sistema pravnih lica koja obavljaju javne poslove, i drugih pravnih i fizičkih lica koja ostvaruju pristup ili postupaju s podacima u elektronskom obliku", rekao je Rajčević za "Pres Republike Srpske".

On je dodao da bi ovo odjeljenje trebalo da utiče na smanjenje obima visokotehnološkog kriminala u Republici Srpskoj.

Rajčević je najavio da će do kraja godine biti pokrenut portal na kojem će se nalaziti sve važne informacije koje se tiču bezbjednosnih propusta široko korištenih softverskih aplikacija.

On je podsjetio da visokotehnološki kriminal obuhvata krivična djela protiv povjerljivosti i integriteta podataka i informacionih sistema, falsifikovanje podataka u elektronskom obliku, dječija pornografija, širenje rasne, vjerske i nacionalne mržnje i slično.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog