Tema nedelje

SVI SRBI NA OKUPU: Kosovo je Pakistan!

Autorski tekst urednika portala Moja Hercegovina, Dragiše Sikimića prenosimo u cjelini uz njegovo odobrenje, a na naše zadovoljstvo.

autor: Dragiša Sikimić Moja Hercegovina 

Jedan od najpoznatijih srpskih „patriotskih“ sajtova “Srbin.info” jutros je objavio kolumnu koja vjernoj, još patriotskijoj publici govori o događajima na Kosovu u toku izbora za gradonačelnika Kosovske Mitrovice. Autorka Dragana Trifković nagalsak stavlja na režim koji srpske „izdajničke“ vlasti sprovode nad svojim narodom, te iznosi ilustrovane ‘dokaze’ o pretučenim Srbima koji nisu htjeli da glasaju.

Ilustracija pretučenih Srba, koju nam autorka donosi, je još jedna tužna priča srpskog naroda, ali ne onog ‘pretučenog’ naroda, već onog koji sve medije dijeli na dvije vrste. Na one koje želim i one koje ne želim da čujem, na patriotske i izdajničke.

Običan čovjek kad pogleda njen članak i dokazni materijal, šta drugo da osjeti osim bijesa i nepravde? Kako da mu se želudac ne okrene od muke, kako da ne zamrzi sve što nije srpsko i kako da ne bude, pomalo fašistički nastrojen?!

Malo je onih koji se pitaju ko stoji iza članka, odakle je izvor, kako – zašto? Potrudio sam se, ekskluzivno za vas veliki internet srbi, da pronađem izvor fotografije, jer sam odmah primjetio da čovjek sa slike nikako ne može biti Srbin, a ona dolazi sa “CBCnews” portala, objavljena je u januaru ove godine, a u stvari radi se o neredima u Pakistanu!!!

Dakle, mlada autorka Dragana Trifković, zadužena za propagandu uredništva, internet Srbe hrani informacijama kakve oni u stvari i žele da čuju. Citiram je sa portala “Standard.rs” odakle je prenosi i bratski u Hristu portal “Srbin.info”, gdje u tekstu kaže: “Radnici koji su odbili da izađu na izbore, prebijeni su (na slici)…“.

 

Pogledate u sliku, a na njoj “povrijeđeni Pakistanac koji leži u bolnici nakon drugog bombaškog napada u Kueti, ‘onog’ četvrtka”.

 

Moj tekst nema namjeru bilo kakvih opovrgavanja ili uobličavanja događaja na Kosovu, već samo želi da skrene pažnju na rijaliti stvarnost koja slobodno plovi „patriotskim“ medijima.

Ono što se takođe treba dodati ovom prilikom je i pitanje: Šta ovakvi mediji izazivaju kod cijenjene prosrpske, patriotske publike?

Donosimo vam nekoliko komentara sa portala “Srbinaokup.info” koji je sa istom slikom objavio prilog o tome da je “Obezbeđenje Krstimira Pantića pretuklo dvojicu radnika JKP Standard koji su odbili da glasaju”, na što naša Pravoslavna braća, internet Obilići reaguju na sledeći način:

Pantiću pacove izdajnički tebi treba samo metak u čelo. Jebem ti rod i porod i tim smradovima što su tukli ove ljude!” kaže jedan internet patriota i veliki Srbin koji je spreman da uzme svoju Facebook pušku i daruje život za svetu srpsku zemlju, a drugi se nadovezuje na njega, kao pravi Pravoslavni hršćanin: “Da bog da te pare što uzimaš dao deci za lek!”, a treći internet Car Lazar završava: ”Joj Panticu nisi svestan sta ce da ti rade cetnici zbog svega ovoga sto radis neduznom narodu dole.”

Pitam se, koliko li je ovakvih članaka do sada objavljeno u navedenim medijima? Vjerovatno svaki treći.

U međuvremenu, vi dok čitate ovakve “bratske” medije, zapitajte se samo: “Da li je za pravog i istinskog Srbina Kosovo tamo neki Pakistan i da li je pošten i pravedan Srbin onaj koji želi da se nečije dijete razboli?

Čini se da su pravi internet Srbi gladni velikih pobjeda, jer su sve one važnije – na terenu izgubili, pa tako danas imamo najezdu patritoskih portala, sa publikom čija je glavna parola ona od “brata u Hristu” Mileta: „Ne može nam niko ništa, jači smo od sudbine!“

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog