Vijesti

Dodik: Omalovažavanje autoriteta i institucija Republike Srpske dio projekta

BANJALUKA - Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik danas je u Vladičanskom dvoru u Banjaluci razgovarao sa NJegovim preosveštenstvom vladikom banjalučkim Jefremom o ukupnoj situaciji u Srpskoj i značaju i važnosti Srpske pravoslavne crkve u narodu, poručivši da moralno posmatranje srpskog društva mora da se obnovi.

"Republika Srpska je zahvalna Crkvi, a ja lično vladici Jefremu za sve što je učinio na jačanju uloge Srpske pravoslavne crkve i onome što je ovde neprikosnoveno, a to je značajan broj pravoslavnih objekata", rekao je Dodik novinarima nakon sastanka sa vladikom Jefremom.

On je dodao da je sa vladikom Jefremom razgovarao i o izgradnji obdaništa i završetku pravoslavnih objekata na području koje pokriva Banjalučka eparhija.

"Duhovne vrijednosti za srpski narod na ovom prostoru su od velikog značaja i mi moramo iznova da se okupimo i odbranimo naš način života, a to nije upereno ni protiv koga i ne smijemo da odustanemo od duhovnog značaja za srpski narod", rekao je Dodik.

Prema njegovim riječima, moralno posmatranje srpskog društva mora da se obnovi.

"Mnogi pokušavaju da omalovaže autoritete i institucije Republike Srpske i to je dio projekta koji je poznat u svijetu od strane moćnika i njihove arogancije da ruše naše institucije i toga moramo biti svjesni kao narod", poručio je Dodik.
Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog