Vijesti

SIPA: "Slučaj Јugović" u Tužilaštvu, Šarović najavljuje tužbu

Povodom izjave predsjednika Republike Srpske, Milorada Dodika da je Mirko Šarović naručio ubistvo Riste Јugovića, SIPA je saopštila da su sva saznanja proslijeđena Tužilaštvu BiH, koje je i jedino ovlašćeno za davanje informacija o ovom slučaju. Istraga o ubistvu Riste Јugovića traje još od 2002. godine, a predmet je iz Okružnog Tužilaštva Istočno Sarajevo, 17 . marta 2006. godine, prebačeno Tužilaštvu BiH.

izvor: RTRS 

Dodik je naveo da su mu saopštili da su našli izvršioca koji je priznao da je za to dobio dio novca i da je spreman da bude zaštićeni svjedok.

"To je bila javna tajna i samo se čekao dan kada će Šarović da bude uhapšen", rekao je Dodik.

Bivši predsjednik RS, Mirko Šarović izjavio je da je šokiran zbog ovakve izjave Milorada Dodika, i najavio tužbu za klevetu protiv aktuelnog predsjednika RS. Šarović smatra da je Dodik zloupotrijebio dolazak u Istočno Sarajevo.

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik juče je pozvao Sipu da se oglasi povodom informacija da je Mirko Šarović naručio ubistvo generalnog direktora Srpskog osiguravajućeg društva "Јahorina" Riste Јugovića 2002. godine u Palama.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog