Vijesti

Ivanić: Republici Srpskoj potrebne promjene

BANJALUKA - Predsjednik PDP-a Mladen Ivanić rekao je da su za prosperitet Srpske potrebne promjene i novi ambijent koji će privući investitore i otvoriti nove nade.


Ivanić je prije tribine PDP-a u Banjaluci izjavio novinarima da izlaz iz sadašnje situacije postoji i da podrazumijeva potpunu promjenu strukture, vlasti i prioriteta.

On smatra da naredne godine nije moguće ostvariti budžet Srpske na nivou dvije milijarde KM, kako je planirano, jer za tako nešto nema realnih prihoda, te ističe kako je potrebno vratiti poreze i doprinose na raniji nivo.

Ivanić je izrazio uvjerenje da će Vlada Srpske prihvatiti zahtjeve socijalnih partnera nastojeći da dobije podršku za naredne izbore.

On je naveo da ova stranka predlaže donošenje zakona o nezastarjevanju krivičnih djela iz oblasti privatizacije i da se razmisli o mogućnosti da oštećena strana sama može da pokrene pitanje krivične odgovornosti pred nekim istražnim sudom.

Predsjednik Gradskog odbora PDP-a Branislav Borenović rekao je da javnom tribinom u Banjaluci ova partija nastavlja sesiju javnih tribina na kojima razgovara sa građanima o aktuelnoj situaciju u Srpskoj i predstavlja osnove svog programa za naredni period.

Prema njegovom mišljenju,građani u Srpskoj žele promjene, novu vlast i ljude koji su spremni da preuzmu odgovornost.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog