Vijesti

Zajednička sjednica vlada Srbije i RS 16. decembra

BEOGRAD - Premijer Srbije Ivica Dačić rekao je da će zajednička sjednica vlada Srbije i Republike Srpske biti održana 16. decembra u Banjaluci, dok će zajednička sjednica Vlade Srbije i Savjeta ministara BiH, najvjerovatnije, biti održana poslije Nove godine.

izvor: Srna/Frontal

Dačić je za 9. i 10. decembar najavio zvaničnu posjetu Beogradu crnogorskog premijera Mila Đukanovića, te dodao da je uputio saglasnost da i premijer Albanije dođe u posjetu Beogradu, najvjerovatnije, u decembru.

Kada je riječ o zajedničkoj sjednici vlada Srbije i Republike Srpske, Dačić je novinarima u Beogradu, u pauzi sastanka Asocijacije šefova policija jugoistočne Evrope /Sepca/, rekao da postoji dogovor da se takva sjednica održava dva puta godišnje.

"Toga se i pridržavamo. Dogovorili smo se zbog rasporeda da u toku polugodišta bude održana i sednica Saveta za saradnju Republike Srpske i Srbije i da bude sednica jednog tela u Srbiji, a drugog u Srpskoj i shodno tome planirano je da 16. decembra u Banjaluci bude zajednička sednica dve vlade", rekao je Dačić.

Što se tiče najavljene sjednice Vlade Srbije i Savjeta ministara BiH, Dačić je podsjetio da je ona bila zakazana za kraj novembra, ali da je odgođena zbog obaveza, kao i zbog unutrašnjih pitanja BiH, odnosno ministara koji su u fazi izbora ili smjenjivanja.

"Čekamo da utvrdimo novi termin. Mislim da nije realno da to bude održano u decembru, najverovatnije, će biti posle Nove godine, ali ne postoji nikakav problem kod nas vezano za zakazivanje te sednice", rekao je Dačić.

On je napomenuo da 11. decembra odlazi u posjetu Bugarskoj i dodao da je dao saglasnost da premijer Albanije dođe u posjetu Beogradu, pošto je albanski premijer za to izrazio želju, te da očekuje da do te posjete dođe u decembru.

"Želimo da pokažemo da radimo na regionalnoj stabilnosti. To je još jedna važna poruka pred skupove Evropskog savjeta vezano za datum održavanja prve međuvladine konferencije /o pristupanju Srbije EU/", rekao je Dačić.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog