Vijesti

TI i CIN organizuju konferenciju povodom Međunarodnog dana borbe protiv korupcije

Transparency International Bosne i Hercegovine (TI BiH) i Centar za istraživačko novinarstvo (CIN) organizuju konferenciju povodom 9. decembra, Međunarodnog dana borbe protiv korupcije. Ove godine tema konferencije će biti Mediji i borba protiv korupcije, sa ciljem analize nivoa i kvaliteta novinarstkog istraživanja korupcije u BiH i regionu, te problema sa kojima se mediji suočavaju.

Povod za konferenciju Mediji i borba protiv korupcije su sve češći napadi i pritisci na novinare koji nastoje objektivno izvještavati o slučajevima korupcije, zbog čega  u BiH postoji sve manje nezavisnih medijskih kuća i novinara.

Kroz konferenciju će se nastojati ukazati i na pozitivne primjere iz regiona, gdje su novinari uspješno savladali prepreke i stekli ugled ukazujući na korupciju i njene pojave, pri tom se odupirući pritiscima. Novinarima se, takođe, kroz ovu konferenciju žele dati smjernice o tome kako prepoznati korupciju i sve njene pojavne oblike, kako bi bili kompetentniji da o tome izvještavaju.

Panelisti konferencije će biti novinari koji su se svojim integritetom istakli među konkurencijom, i koji su kroz svoj rad uspješno izvještavali o korupciji.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog