Vijesti

Akcija Loto: Kontrole i u Zavodu Dr Miroslav Zotović

BANJALUKA- U nastavku akcije kodnog naziva "Loto" usmjerene na otkrivanje zloupotreba oko izdavanja invalidskih penzija u RS danas je kontrolisan i Zavod za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju "Dr Miroslav Zotović".

izvor: Nezavisne 

Maja Đaković Vidović, portparol Okružnog tužilaštva Banjaluka, potvrdila je da je u tužilaštvo na ispitivanje sprovedeno šest osoba.U svojstvu svjedoka saslušavaju se M.O. i T.D., a u svojstvu osumnjičenih A.D., V.J., T.T. i B.B.  Svi su iz Banjaluke.

Najavili saradnju

Zavod za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju "Dr Miroslav Zotović" najavio je da će u potpunosti sarađivati sa Ministarstvom unutrašnjih poslova i Okružnim tužilaštvom Banjaluka u akciji "Loto", usmjerenoj na otkrivanje zloupotreba pri izdavanju invalidskih penzija u Republici Srpskoj.
Iz Zavoda je saopšteno da su danas dobili zahtjev za izuzeće određene medicinske dokumentacije i njeno dostavljanje Okružnom tužilaštvu.

"Dokumentacija se trenutno priprema i biće proslijeđena kako je traženo", navedeno je u saopštenju.

Okružno tužilaštvo Banjaluka danas je saopštilo da je u nastavku policijske akcije "Loto" izuzeta određena medicinska dokumentacija iz Zavoda za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju "Dr Miroslav Zotović" i da je na saslušanje privedeno šest lica.

Privedena lica dovode se u vezu ili imaju saznanja o nezakonitim ostvarivanjem prava na invalidsku penziju. Nakon ispitivanja ta lica su puštena da se brane sa slobode.
Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog