Vijesti

Ministarstvo prosvjete: Neprimjereno ponašanje studenata

Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske smatra neprimjerenim ponašanje predstavnika Unije studenata Republike Srpske i Studentskog parlamenta Univerziteta u Istočnom Sarajevu, koji su zaprijetili bojkotom nastave ukoliko ne bude nastavljena gradnja studentskog doma na Palama.

izvor: Frontal

"Predstavnici pomenutih studentskih organizacija optužili su Ministarstvo prosvjete i kulture za opstrukciju izgradnje studentskog doma na Palama iako nijedan dopis koji se odnosi na taj predmet nije upućen ovom ministarstvu", navodi se u saopštenju ovog ministarstva.

Navodi se i da je predmet, na koji su se studenti pozvali u svojim istupima u javnosti, u nadležnosti je drugog organa, koji je i otvorio podračun u poslovnoj banci Univerzitetu u Istočnom Sarajevu.

"Ministarstvo prosvjete i kulture radilo je intenzivno u proteklom periodu na poboljšanju uslova studentskog smještaja, u šta je uloženo više od 20 miliona maraka a zajedno sa nadležnim za ova pitanja nastaviće i ubuduće da radi na unapređenju studentskog standarda", ističu u saopštenju.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog