Vijesti

Saso Mange - Bregović komponovao "Made in Bosnia" za Severinu i Kalesijske zvuke

Prirodni ambijent, sa prirodnom travom, drvećem i rijekom koja teče preko scene i slijeva se u jezero ambijent je koji će zateći posjetioci Zetre na sutrašnjoj koncertnoj promociji Fondacije "Gorica - Goran Bregović".

Izvor: RadioSarajevo.ba


Koncert pod nazivom "Saso Mange - veče donatora" ponudiće bogat program, izjavio je za Radiosarajevo.ba producent spektakla Faruk Drina.

     Fondacija Gorica - Goran Bregović: Pomoć Romima koji žele da se muzički obrazuju


“Na sutrašnjoj promociji pojavit će se najveća muzička imena iz regiona. Ono što je najbitnije svi su potvrdili svoj dolazak. Tu su i neka imena koja nisu najavljivana, a mislim da su jako interesantna publici. Večeras je generalna proba , a za sutra možemo obećati spektakl”, naglasio je Drina.

Bregoviću će se u Zetri pridružiti Vlatko Stefanovski, Gibonni, Tonči Huljić, Branko Đurić Đuro, Lepa Brena, Petar Grašo, Severina, Jelena Rozga, Saša Lošić Loša, Dragana Mirković, Džej Ramadanovski...

Goran Bregović je za ovu priliku komponovao pjesmu koja se zove Made in Bosnia, koju će pred publikom u Olimpijskoj dvorani premijerno izvesti Severina i izvorna grupa iz Donjih Rainaca "Kalesijski zvuci", istakao je Drina.

"To će biti prijatan audio vizuelni događaj za publiku. Pjesma će biti u modernoj produkciji uz pratnju Bregovićevog orkestra i Kalesijskih zvuka uz šargiju i violinu.

Ova pjesma će ujedno biti noseća numera na CD-u sa koncertne promocije Sa So Mange Live koju će izdati Bregovićeva diskografska kuća Universal. Prihod od prodaje ovog CD-a će biti usmjeren na račun fondacije koja počinje sa radom 1. januara 2014. godine", rekao nam je Drina.

Cilj Fondacije je podrška i materijalna pomoć u vidu stipendiranja učenika te studenata romske nacionalnosti, državljana Bosne i Hercegovine, koji imaju želju, ali ne i mogućnost da se muzički obrazuju.
Koncert će biti održan sutra sa početkom u 20 sati, a na četverosatnom programu bit će izvedeno više od 35 pjesama.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog