Vijesti

Skijališta čekaju goste - velike nade od predstojećih praznika

Iako je ovogodišnja sezona skijanja na većini planina zvanično počela manjak prirodnog snijega uslovio je slabiji odziv skijaša, dok su smještajni kapaciteti slabo popunjeni. Od predstojećih praznika svi očekuju mnogo, budući da su je većina smještaja rezervisana, a i veći priliv skijaša se očekuje u narednoj godini.

autor: Frontal

Skijalište na Kozari trenutno ne radi, budući da visina snijega nije zadovoljavajuća, a samim tim ni smještajni kapaciteti nisu popunjeni. Kako ističu za Frontal radnici skijališta interesovanja skijaša, ove godine je znatno slabije nego prethodne, zbog čega strahuju da će i sezona skijanja biti lošija nego prošle godine. Skijaški centar Kozara ove sezone nije radio na novitetima, ali planiraju da poboljšaju  uslove za narednu sezonu.

Visina snijega na Kupresu trenutno iznosi 10 cm, ali staze nisu u funkciji.  Kako saznajemo od Tomislava Bagarića, direktora Adria ski, smještajni kapaciteti su trenutno prazni ali za vrijeme praznika očekuju veliki broj gostiju koji su već rezervisali smještaj.

„Budući da iz godine u godinu imamo sve više skijaša, posebno iz Banjaluke, očekujemo dobru sezonu. Ove godine ćemo kao i prethodne obezbijediti odlične uslove za skijanje uz pomoć vještačkog zasnježivača, ukoliko bude bilo potrebe. Takođe smo proširili i restoran „Ognjište“, što će obezbijediti većem broju gostiju da uživaju i odmaraju u prijetnoj atmosferi."

Napomenuo je i da su cijene ostale na prošlogodišnjem nivou. Tako cijena ski pasa za 5-7 dana boravka po danu za odrasle iznosi 20 KM, a za djecu iznosi 15 KM. Cijena polupansionskog smještaja se kreće od 65 do 85 KM po osobu u zavisnosti od termina boravka.

Kako ističu u skijalištu Babanovac na Vlašiću trenutno su izvanredni uslovi za skijanje.

“Visina snijega iznosi između 30 i 40 cm, a vremenske prilike su jako dobre kada je u pitanju održavanje staze za skijaše. Što se tiče posjećenosti, velike gužve očekuju tek za praznike, budući da su smještajni kapaciteti rezervisani”, rekli su nam zaposlenici.

Pošto su trenutno jedino skijalište koje radi, očekuju vrlo dobru sezonu skijanja. Infrastruktura skijališta je ista, kao i cjenovnik.

Prema njemu poludnevna ski karta iznosi 18 KM, cjelodnevna 27 KM, sedmodnevna 162 KM, sezonska bez noćnog skijanja 420 KM, a sezonska sa noćnim skijanjem 490 KM.

Novina na Vlašiću je to što ove godine posjetiocima nude balon za razgledanje panorame, u koji mogu da se smjeste dvije osobe.

Uslovi za skijanje ni na Jahorini nisu sjajni, pa trenutno rade samo dva ski lifta „Željo“ i lift na Poljicama. Popunjenost smještajnih kapaciteta trenutno nije velika ali očekuju veće interesovanje gostiju u narednim danima, budući da je za vrijeme praznika rezervisano 90 odsto smještaja.

„Rano je da pričamo o prognozama, ali smatramo da bi ova sezona trebala biti uspješna. Ugostićemo dosta skijaša iz regiona i Rusije, a pripremili smo i povoljnije ponude za lokalne skijaše, koji mogu da kupe dva nova ski pasa u iznosu od 207 KM za 30 sati skijanja, i 297 KM za 60 sati skijanja“, istakla je Zorica Jovanović, portparol Olimpijskog centra „Jahorina“.

Kada su u pitanju cijene smještaja u hotelu „Bistrica“ one se kreću od 66 do 88 KM, dok je ski pas 10 odsto skuplji u odnosu na prošlu godinu.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog