Vijesti

S ljubavlju hrabrim srcima – Donatorsko veče

Manifestacija donatorsko veče koje se organizuje pod pokroviteljstvom predsjednika Republike Srpske biće održana večeras u Administrativnom centru Vlade Republike Srpske sa početkom u 20.00 časova.

autor: Frontal 

Tokom večeri će biti organizovan i kol-centar u kojem će se na pozive na humanitarni broj 1458 javljati poznate osobe iz političkog, društevnog, zabavnog i sportskog života Srpske i Srbije.

Ovogodišnje donatorsko veče biti posvećeno djeci oboljeloj od autizma kojih je u Srpskoj ukupno 135, prema zvaničnim podacima. 

"Namjera predsjednika Republike jeste da svi zajedno olakšamo život ove djece, iako smo svjesni da na ovaj način ne možemo sistemski riješiti probleme sa kojima se suočavaju. Trudićemo se da ovom i ovakvim akcijama pokažemo solidarnost i humanost na djelu. Ovo je idealno vrijeme da oboljeloj djeci uljepšamo praznike a i da kao društvo pokažemo jednistvo u pružanju neophodne pomoći, ali i podrške njima i njihovim porodicama", rekla je Dijana Gajić, savjetnik predsjednika Republike Srpske za socijalna pitanja.
 
Ona je navela da je do sada već prikupljeno oko 300.000 KM i da je cilj da se tokom donatorske večeri prikupi što više novca za djecu oboljelu od autizma.

Tokom ovog mjeseca pozivom na broj 1458, građani doniraju po jednu marku za pomoć djeci oboljeloj od autizma.
 
Gajićeva je dodala da su na donatorsko veče pozvani predstavnici institucija Republike Srpske, lokalnih zajednica, kompanija, kao i mnoge javne ličnosti iz Srpske i Srbije.
 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog