Vijesti

Završeno prvo školsko polugodište - raspust do 17. januara

BANJALUKA - Danas se završava nastava u prvom polugodištu školske 2013/14.godine za 96.735 učenika osnovnih i 46.451 učenika srednjih škola. Zimski raspust za sve učenike trajaće do 17. januara 2014. godine.

Nastava u drugom polugodištu počeće 20. januara 2014.godine.

Ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Goran Mutabdžija čestitao je svim učenicima, nastavnicima i vannastavnom osoblju uspješno završeno prvo polugodište školske 2013/14.godine.

„Uz iskrene čestitke na uspješnom završetku prvog polugodišta, želim da zahvalim svim nastavnicima na predanom radu u obrazovanju mladih generacija. Pozivam sve nastavnike da zajedno kreiramo bolju školu za učenike u Republici Srpskoj i poručujem im da će svaka njihova dobra ideja naići na otvorena vrata u Ministarstvu prosvjete i kulture“, poručio je ministar Goran Mutabdžija.

„Učenicima želim da im zimski raspust bude predah od svakodnevnih obaveza, ali i prilika da pročitaju dobru knjigu i nauče nešto novo kako bi ostvarili još bolji uspjeh u drugom polugodištu. Svima želim srećne predstojeće novogodišnje i božićne praznike“, naveo je ministar Mutabdžija.

Školska godina za učenike devetog razredatraja će do 6. juna a za ostale učenike u osnovnoj školi najkasnije do 20. juna 2014. godine.
   

U srednjim školama nastava se završava 16.maja za učenike četvrtog razreda gimnazije i vjerskih škola, kao i učenike trećeg razreda trogodišnjeg i četvrtog razreda četvorogodišnjeg obrazovanja u srednjim stručnim i tehničkim školama, dok se za ostale učenike ovih škola nastava završava 13. juna 2014. godine.

Za učenike četvrtog razreda umjetničkih škola nastava se završava 23.maja a za ostale učenike umjetničkih škola 6. juna 2014. godine.

Proljećni raspust traje od 14.  do 18. aprila 2014. godine. Ljetni raspust traje od završetka nastave u školskoj 2013/2014. godini do početka nastave u školskoj 2014/2015. godini.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog