Vijesti

Doček Nove godine po julijanskom kalendaru ispred Banskog dvora

BANJALUKA - Sve je spremno za doček Pravoslavne nove godine, ističu u banjalučkoj Gradskoj upravi.

izvor: Srna 

Program proslave Nove godine po julijanskom kalendaru počeće 13. januara u 20.30 časova, pred Kulturnim centrom Banski dvor.

U kulturno-umjetničkom programu nastupiće Gradski tamburaški orkestar Banjaluka sa solistima, narodni orkestar Kulturno-umjetničkog društva mladih "Veselin Masleša" sa solistima i folklornim ansamblom, te Krajiški trubači.

Veliki vatromet najaviće u 23.55 dolazak pravoslavne Nove godine, a u ponoć će početi moleban u hramu Hrista Spasitelja.

Iz Gradske uprave ističu da je planirano da određeni broj kućica iz novogodišnjeg "Zimzograda", koje nude hranu i piće, bude preseljen u dio Ulice Veselina Masleše i u "parkić".

Za doček Pravoslavne nove godine, kako kažu u Gradskoj upravi, spremne su i sve dežurne službe. Proslavu će obezbjeđivati pripadnici Centra javne bezbjednosti Banjaluka, a biće angažovane i dežurne službe Službe hitne medicinske pomoći, Vatrogasne jedinice, gradske "Čistoće" i "Elektrodistribucije".

I ovom prilikom iz Gradske uprave upućen je apel građanima da za vrijeme predstojećih praznika ne koriste pirotehnička sredstva, a vozačima da ne voze pod dejstvom alkohola.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog