Vijesti

Novi vatrogasni dom gotov u aprilu

BANJALUKA- Vatrogasni dom u banjalučkom naselju Derviši biće u funkciji u aprilu, a u toku je izgradnja druge faze projekta, izjavio je šef gradskog Odsjeka za civilnu zaštitu Željko Katić.

izvor: Srna

Katić je pojasnio da druga faza podrazumijeva vanjsko uređenje, odnosno izgradnja kompletne infrastrukture, trafo-stanice, kompresorske i agregatske stanice, nadstrešnice, vanjske rasvjete, pristupne saobraćajnice, asfaltiranje i betoniranje kruga.

"Prva faza projekta, koja je podrazumijevala izgradnju objekta, prizemlje i dva sprata, završena je u julu prošle godine", podsjetio je Katić, dodajući da je završeno i 95 odsto radova na infrastrukturi – vodovod, struja, kanalizacija, telefonija i ograda.

On je rekao da je potrebno još asfaltirati kompletne površine, a da je vrijednost tih radova 20 odsto od vrijednosti ugovora projekta.

"Asfaltiranje se može raditi tek krajem marta i početkom aprila zbog vanjskih temperatura, tako da ono čeka vremenske prilike koje će dozvoljavati da se položi asfalt", naglasio je Katić.

Prema njegovim riječima, nakon izgradnje druge faze Vatrogasnog doma slijedi tehnički prijem i izdavanje upotrebne dozvole.

Katić je naveo da je ukupna vrijednost projekta izgradnje Vatrogasnog doma oko 2.100.000 KM.

Objekat je površine 1.630 metara kvadratnih, a nalazi se na zemljištu površine 2.932 matra kvadratna. U Vatrogasnom domu radiće jedna vatrogasna četa sa oko 30 vatrogasaca. Kamen temeljac za izgradnju Vatrogasnog doma u Dervišima položen je jula 2012. godine.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog