Vijesti

Rešić: Plate opštinskih načelnika stvar lokalne zajednice

PETROVO - Ministar uprave i lokalne samouprave Republike Srpke Lejla Rešić izjavila je danas u Petrovu da nije realno očekivati promjenu Zakona o upravi i lokalnoj samoupravi po pitanje regulisanja odborničkih dodataka u opštinama i drugih nadoknada.

izvor: Srna

"Nerealno je da u godini u kojoj se tek počeo primjenjivati novi zakon dođe do njegovih izmjena", rekla je Rešićeva Srni.

Komentarišući visoke plate nekih načelnika optšina u Republici Srpskoj, Rešićeva je objasnila da su plate "stvar lokalne zajednice".

Nakon radne posjete opštini Petrovo, Rešićeva je izrazila zadovoljstvo postojećim stanjem u ovoj lokalnoj zajednici i najavila svu potrebnu pomoć u rješavanju problema u opštini i to ne samo u oblasti uprave i lokalne samouprave, nego i na drugim poljima.

Načelnik opštine Petrovo Ozren Petković izrazio je očekivanje da će se Vlada Republike Srpske uključiti u rješavanja problema u oblasti katastra, jer se značajan dio zemljišnih knjiga nalazi u federalnoj opštini Gračanica, što onemogućava dalji razvoj opštine Petrovo.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog