Muzika i film

Dragan Bjelogrlić: Publiku očekuju suze i smijeh

Beograd - Film "Montevideo, vidimo se!" publici u Banjaluci sigurno će probuditi emocije koje su osjetili gledajući prvi film "Montevideo, Bog te video!", a naravno i nova uzbuđenja. Očekuju ih sigurno suze i smijeh.

Izvor:Glas Srpske

Ovim riječima reditelj Dragan Bjelogrlić najavio je banjalučku svečanu premijeru filma "Montevideo, vidimo se!" koja će biti održana sutra u 20 časova u Banskom dvoru Kulturnom centru pod pokroviteljstvom Kabineta predsjednika Republike Srpske.

Prikazivanje ovog filma na velikom platnu multipleksa "Palas" počinje danas, pa će svi oni koji su sa nestrpljenjem očekivali da vide nove avanture junaka ove priče, imati priliku da uživaju u filmu.

Bjelogrlić koji se hrabro upustio u ovaj stvaralački proces nije krio zadovoljstvo i ponos zbog popularnosti koju su postigli njegovi filmovi inspirisani istinitim događajima o uspjehu fudbalskog tima Kraljevine Jugoslavije na Prvom svjetskom prvenstvu u Urugvaju 1930. godine.

Neizmjerno sam srećan, kada znam da je poslije premijere u Beogradu koja je bila prije nekoliko dana, film pogledalo 100.000 gledalaca - naglasio je on.

Jedan od najboljih srpskih glumaca pokazao je izuzetan osjećaj za režiju, a svoje iskustvo nesebično je podijelio sa mladim glumcima kojima je ovaj film bio ulaznica na velika vrata uspjeha.

Svakome se čini da je njegov posao najteži, pa se i meni trenutno čini tako za moj rediteljski dio posla. Bez lažne skromnosti, moram naglasiti da je ovo zaista proizvod timskog rada - kazao je Bjelogrlić.

Podsjetio je da je velika ekipa četiri godine radila na ovom projektu, te da je on bio na čelu jednog ozbiljnog tima.

Uspjeli smo zajedno, kao tim, a to je nešto čemu mi mentalitetski nismo naklonjeni. Kod nas svako voli da sam uzore svoju njivu - istakao je Bjelogrlić.

Najdraže od svega mu je, kako kaže, činjenica da "Montevideo, vidimo se!" može gledati i publika koja nije gledala prvi film.

Napravili smo jedan potpuno autonomni film - dodao je on.

Naslovne uloge povjerene su mladom i talentovanom Milošu Bikoviću, Petru Strugaru, Viktoru Saviću, Nebojši Iliću, ali i iskusnim glumcima raskošnog talenta, Nikoli Đuričku, Draganu Nikoliću, Srđanu Todoroviću i drugima.

Ovaj put srpski glumci imali su priliku da zaigraju rame uz rame i sa holivudskom zvijezdom Armandom Asanteom.

Armando je bio vrlo impresioniran cjelokupnim radom na filmu, a posebno beogradskom premijerom, za koju je rekao da je bila veličanstvena i spektakularna. Mislim da nije očekivao da će tako nešto doživjeti u Beogradu, bez obzira na to što mu se Srbija jako sviđa. Bio je iznenađen - ispričao je Bjelogrlić.

Ulaznice

"Glas Srpske" i multipleks "Palas" nagrađuju čitaoce ulaznicama za "Montevideo, vidimo se!" koji je na repertoaru danas u 15 časova.

Čitaoci treba da se u devet časova jave na broj telefona 051/342-900, a tri najbrža dobiće po dvije ulaznice za novi film Dragana Bjelogrlića.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog