Tehnologija

Predstavljeno učešće LANACO-a na BETT Show 2014

​Projekti kompanije LANACO elektronsko učenje po modelu 1:1 „DosITej“ i integralni informacioni sistem za podršku osnovnom i srednjem obrazovanju „EduIS“ ocijenjeni su kao odličan primjer upotrebe IKT-a u regionu.


izvor: Frontal
 
Ovi projekti predstavljeni su na najvećem svjetskom sajmu primjenjenih informacionih tehnologija u obrazovanju „BETT Show 2014“ koji je održan u od 22. do 25. Januara Londonu.
 
Koordinator programa za edukaciju u našoj kompaniji Aleksandar Crnovčić kazao je da se slični projekti realizuju u Rusiji i da su na sajmu u Londonu dogovoreni susreti nastavnika iz Republike Srpske i inostranstva kako bi zahvaljujući razmjeni iskustava efekti ovih projekata bili bolji.
 
„Kada je u pitanju sama tehnika, ne zaostajemo mnogo za razvijenim zemljama, ali u odnosu na nas, oni informacione tehnologije u mnogo većoj mjeri koriste u samom obrazovnom procesu“, rekao je Crnovčić.
 
Istakao je da se primjena informacionih tehnologija pokazala vrlo efikasnom i u obrazovanju djece sa posebnim potrebama.
 
PR menadžer kompanije Nina Kremenović istakla je da će se ovi projekti naći i u knjizi „Guide to Excellence“ Univerziteta Kembridž.
 
Ova kompanija jedina je kompanija sa prostora bivše Jugoslavije koja je učestvovala na ovogodišnjem „BETT Show“ 2014.
Komentari
Twitter
Anketa

Da li podržavate ideju da se Dan Republike Srpske umjesto 9. januara slavi 15. februara?

Rezultati ankete
Blog