Vijesti

Virtuleni matičar - nova usluga za Prijedorčane

PRIJEDOR- Grad Prijedor uveo je novu uslugu za građane - virtuelnog matičara, posredstvom kojeg se dokumenti iz ovdašnjeg matičnog ureda šalju građanima na kućnu adresu na svim svjetskim kontinentima.

izvor: Srna

Načelnik Odjeljenja za opštu upravu grada Prijedora Jasminka Murselović rekla je da se na ovaj način licima zavedenim u matične knjige u Prijedoru na vlastiti zahtjev na poštom traženu adresu šalju izvodi iz matičnih knjiga, kao i uvjerenja o slobodnom bračnom stanju i o državljanstvu.

"Zahtjeve za dostavljanje dokumenata građani mogu poslati ili čvrstom ili elektronskom poštom ili popunjavanjem elektronskog obrasca na zvaničnoj stranici grada Prijedora, uz priložen dokaz o uplati administrativne takse i poštarine i kopije ličnog dokumenta, bilo pasoša bilo lične karte", pojasnila je Murselovićeva.

Ona je navela da je cijena administrativne takse pojedinačnog izvoda ili uvjerenja pet KM, a za internacionalni dokument 20 KM, dok je cijena poštarine po preporučenoj pošiljci neposrednom dostavom 3,10 KM za Federaciju BiH, a 8,50 KM za inostranstvo.

"Zahtjeve mogu podnijeti lica na koja se podaci odnose, njihovi punomoćnici, članovi uže porodice, usvojitelji ili staratelji. Preporuka je da se prije uplate provjeri da li se traženi podaci vode u evidenciji matične službe grada putem brojeva telefona 052 245 147, 052 245 148 ili 052 245 149 ili putem i-mejl adrese virtuelnimaticar@prijedorgrad.org", dodala je Murselovićeva.

Sve informacije, uputstva, obrasci, adrese i kontakti nalaze se na linku Virtuelni matičar na početnoj stranici www.prijedorgrad.org. Žiro računi grada Prijedora i instrukcije za uplatu gradske administrativne takse i troškova dostave nalaze se na linku Servisne informacije na podstranici Odjeljenja za finansije grada Prijedora.

Do uvođenja virtuelnog matičara kao nove usluge u gradskoj administraciji, dokumenti iz matičnog ureda mogli su se dobiti isključivo na šalterima.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog