Tehnologija

Pripremite se za novi izgled Twitter profila

Sinoć smo na našem Twitter profilu dobili poruku koja je glasila “Bigger is better”, a koja nam je donijela novi izgled profila na ovoj društvenoj mreži.

izvor: marketingitd.com

O ovome se među korisnicima na Twitteru priča već neko vrijeme, ali zbog redizajna Android aplikacije, koja je nekoliko puta promijenila izgled i funkcije u posljednjih par mjeseci, rijetko ko je sa sigurnošću znao na koji se to “novi” Twitter ljudi zaista žale. S obzirom da najzad i mi možemo da vidimo kakav je to “novi novi” Twitter (koji po redu?), svoje utiske dijelimo sa vama.

Osim sporadičnih tvitova, trenutno nema mnogo informacija o ovome niti se nešto spominje na zvaničnom blogu, pa se čini da je sve i dalje beta-fazi, a mi prenosimo ono što smo zaključili i sami:

  •     Nove dimenzije avatara: 200x200px (u poređenju sa dosadašnjih 80×80, od kojih je 73x73px bilo vidljivo);
  •     Nove dimenzije cover fotografije – koja postaje responsive: u našem slučaju, to je 1351×404 (na rezoluciji monitora 1366×768);
  •     Pozadinu (background), kako se čini, nije moguće mijenjati, već samo boju teme;
  •     Izmijenjen je i izgled menija, pa tako odmah vidimo ne samo broj tvitova, pratilaca i onih koje posmatrani nalog prati, već i fotografije/video snimci, broj “favorites” tvitova i liste koje je profil kreirao, kao i mjesec i godina od kada postoji nalog.

Komentari koji se mogu vidjeti čini se da su više negativni, nego pozitivni – a najčešće se može videti “Twitter je novi Facebook”, sa čime sam i sama saglasna, ali korisnicima takođe smeta i to što je ovaj redizajnirani twitter isuviše svijetao: novi tviter #novitviter

Komentari:

  • LoOney @LoOneyBGD
  • Follow


I meni je vaš #novitviter bio nov pre mesec dana. Ali kad sam ja kukao bio sam usamljen u svojoj boli. Now i laugh at your pain.
3:23 AM - 4 Feb 2014
2 Retweets 11 favorites

  • 7i15ujutro @7i15ujutro
  • Follow


Ako me novi Tviter ne natera da naučim kako da smanjim brightness na ekranu, neće ništa.
11:44 PM - 3 Feb 2014
 


Ovako isto i ja kad gledam u novi Tviter.



Komentari
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog